Grote Oceaan en Baai Tofino - Reisverslag uit Tofino, Canada van Leon en Jose - WaarBenJij.nu Grote Oceaan en Baai Tofino - Reisverslag uit Tofino, Canada van Leon en Jose - WaarBenJij.nu

Grote Oceaan en Baai Tofino

Door: Jose en Leon

Blijf op de hoogte en volg Leon en Jose

09 Juni 2013 | Canada, Tofino

8 juni zaterdag
Om 6 uur liep de wekker af , douchen, even wat fruit eten, naar de boot van Jens:
Adventure: Bearwatching.
We hebben gezien hoe de grote zwarte beren onder de dikke keien lekkere hapjes zochten: kreeften, krabben en soms vis. Ze duwen die keien opzij of het kiezelsteentjes zijn. Soms kijken ze even op naar ons in de boot maar zoeken dan fijn verder. Een koppeltje man/vrouwtje zocht samen; heel super om te zien!
Ook hebben we zee-arenden gezien met hun witte kop en enorme vleugels heel duidelijk. Maar de kraaien vielen een arend aan omdat hij in hun gebied zat!
Om 9.30 uur konden we aan het prima ontbijt hier beginnen.
Daarna even door het plaatsje gelopen. Er was een plaatselijke markt waar we wat kleine dingen gekocht hebben en ook een vrouw van cederhout hoedjes maakte. Daarna inkopen voor de lunch gedaan en thuis geluncht en daarna een middagdutje (wij zijn al op leeftijd, maar krijgen nog geen seniorenkorting).
Om 16:00 uur gingen wij vanuit een andere boot walvissen spotten. De boot voer heel hard met veel golven de oceaan op om naar de plaatsen te varen waar de walvissen zich zouden bevinden. We hebben in totaal 5 walvissen gezien, die soms heel sierlijk water in de lucht spoten en hoog boven de golven met een boog zwommen en zelfs twee lieten hun staart zien. Helaas is er niet een foto van gelukt door de hoge golven.
Wij hebben ook nog zee-arenden gezien en zeerobben en een hele grote stoere zeeleeuw; schitterend en indrukwekkend. Later in de haven zagen we nog zeesterren en krabjes. De foto daarvan is dus wel gelukt!
Rond 19:00 uur waren we weer terug en hebben daarna in de Spotted Bear gegeten. Erg lekker.
Daarna naar huis om het verslag te schrijven.
Morgen hebben we een lange reisdag en rijden dan naar Whistler (300 km met ook nog een veerboot).

• 09 Juni 2013 - 21:48

Dorien En Geert:

Hoi vakantiegangers

Wat een avontuur. Leuke dingen zijn jullie aan het doen. Geniet en beleef deze andere wereld.
    Hier is alles rustig, mag morgen weer beginnen met werken. Wij kijken uit naar jullie volgend avontuur.

Gr Dorien en Geert

Leon en Jose

Wij Leon en Jose reizen naar Canada. Van 1 - 25 juni 2013 rijden we met een huurauto door Britisch Columbia en Alberta. Het is de bedoeling in Vancouver te beginnen en via 8 adressen rustig naar Calgary te trekken. We willen vooral veel van het buitenleven, natuur en dieren genieten. Hopen ons wandelboekje, met lange tochten, goed aan te vullen. We houden het thuisfront op de hoogte via deze site. Waardoor ik meteen zelf alle ervaringen kan ordenen en al wat foto's kan laten zien.

Actief sinds 26 Mei 2013