Regenwoud wandelen - Reisverslag uit Tofino, Canada van Leon en Jose - WaarBenJij.nu Regenwoud wandelen - Reisverslag uit Tofino, Canada van Leon en Jose - WaarBenJij.nu

Regenwoud wandelen

Door: Jose

Blijf op de hoogte en volg Leon en Jose

08 Juni 2013 | Canada, Tofino

7 juni
Regen en 12 graden. Eerst heerlijk ontbijt van gastvrouw Alex. www.Adventuretofino.com verdient aanbeveling!!!
Daarna inkopen voor de picknick. Rijden 25 km. voor de startplek van de Trail. Daar gekomen was ik eerst teleurgesteld: het bleekt dat de hele tocht op een plankenweg op en onder de bomen gemaakt is! Dus echt niet spannend....Maar nadat we bedachten dat dit natuurlijk voor het behoud van de planten noodzakelijk is kon ik echt gaan genieten. Woudreuzen van zeker 4 meter doorsnede, 100 mtr hoog ( zie foto) of soms al omgevallen redceders die dan doorgezaagd waren om plaats te maken voor ons pad! (zie foto) Ook het reuzenblad waar een grote kaars onder aan het groeien is zou ik graag over een paar maanden nogmaals zien. We kwamen ogen tekort. In totaal hebben we 15 km gelopen. waarbij er veel trappen geklommen en dus ook gedaald moesten worden. Het hout was uiteraard nat en dus glad. Maar mijn stokken hielpen goed en het prikken was genoeg geluid om eventuele beren weg te houden.
Later kwam de zon door en juist toen hadden we uitzicht op het verre strand. Er kwam net een meisje aan en zij begreep dat wij graag een foto van ons samen hadden!
We hebben vanavond hier thuis (B&B) eten warm gemaakt en zitten nu gezellig met een man uit Dusseldorf over zijn vakantie ervaringen te praten. Hij is professor in de filosophie en heeft veel dezelfde ideeen over vakantie en rust zoeken.

Leon en Jose

Wij Leon en Jose reizen naar Canada. Van 1 - 25 juni 2013 rijden we met een huurauto door Britisch Columbia en Alberta. Het is de bedoeling in Vancouver te beginnen en via 8 adressen rustig naar Calgary te trekken. We willen vooral veel van het buitenleven, natuur en dieren genieten. Hopen ons wandelboekje, met lange tochten, goed aan te vullen. We houden het thuisfront op de hoogte via deze site. Waardoor ik meteen zelf alle ervaringen kan ordenen en al wat foto's kan laten zien.

Actief sinds 26 Mei 2013