Kortste omweg naar Vancouver
Door: Leon en Jose
Blijf op de hoogte en volg Leon en Jose
24 Juni 2013 | Canada, Kamloops
Vanmorgen om 7 uur waren we startklaar. Eerst richting oprit autoweg Banff: Gesloten! Wat nu? Wachten zou nog lang kunnen duren en dan haalden we het vliegtuig via de grote omweg zeker niet meer!
Dus we besloten toch maar via Calgary, Edminton en Jasper te rijden. Dat was een prachtige tocht: heel anders dat eerste stuk dan wij al van Canada zagen. Eerst heel agrarisch en later heuvels en bossen. Daarna weer door de Rocky Mountains maar nu vanaf de Oostkant dus met veel meer sneeuw op de toppen. Er was heel veel tegemoed komend vrachtverkeer. Er is nu namelijk maar een weg open tussen West en Oost. Toen we al 7 uur gereden hadden ontvingen we van Silke een sms-je dat de weg naar Banff vanuit Canmore open was sinds 9.45 uur!
Leon zuchtte eens Pffff! Verder hebben we een vrolijk reis gehad, nog steeds met aardbeien en kersen. Dat schijnt goed te zijn voor de energie! Leon bleef fit tot 19 uur! Zelfs toen we de klok een uur terug konden zetten was hij blij, nu leven we weer 9 uur later dan in NL. Eigenlijk hadden we 875 km hoeven rijden, nu hebben we echter 1550 km afgelegd. Dus 675 extra km in prachtig weer 20 gr. met soms een buitje.
We hebben een reuze grote Elk gezien, zijn ervoor gestopt, hij liep langs de weg nog geen 3 m. van mij af! COOL zeiden andere mensen die ook foto s maakten.
Hier bij het bekende restaurant en beter Motel aangeland. Morgen om 6 uur op, ontbijt zit al in het koelkastje. Dus om 7 uur rijden we weer hopenlijk zijn we dan om 12-13 uur in Vancouver.