10 km spoorzoeken langs de rivier - Reisverslag uit Kamloops, Canada van Leon en Jose - WaarBenJij.nu 10 km spoorzoeken langs de rivier - Reisverslag uit Kamloops, Canada van Leon en Jose - WaarBenJij.nu

10 km spoorzoeken langs de rivier

Door: Jose en Leon

Blijf op de hoogte en volg Leon en Jose

15 Juni 2013 | Canada, Kamloops

Vrijdag 14 juni: Regen Trail!
Toch waren we vandaag ook om 11.15 uur klaar voor de start in het park. Tijdens de 35 km rijden hadden we al zon gezien dus Leon was optimistischals altijd en wilde niet de regenbroek aan! Na veel tegensputteren deed hij het toch en had er vervolgens veel baat van.
We liepen langs de Murtle River. Die stroomt zeer snel, woeste golven en kleine versnellingen en is zeer breed 90-100m.
Het pad ging voor een groot deel dicht erlangs, soms iets verder door het bos heuvel op en af. Daar wordt in de winter met langlauf-skies gelopen. We konden nu gewoon naast elkaar lopen.
Dat klinkt allemaal vrij simpel, maar we moesten goed kijken waar we stapten omdat het erg nat was met beekjes zomaar over het pad richting het water. Ook zag ik veel sporen van herten (Deers) en grote hoeven van een soort Eland (Moose ). Grote zwarte hopen poep waren volgens mij van de beren! Leon zei: ᷱNou zou dat nou echt....?
Op een zonnig moment hebben we onze plakken (opvouwbare waterdichte zitvlakes) op een boomstam gelegd voor de lunch. Leon schrok want de boom bewoog! Hij zakte dus weg omdat de boom rot was....Stukje verderop op een steen had hij daar geen last meer van.
De muggen waren minder vervelend of wij beter ingesmeerd? Dus we konden rustig onze energierepen opeten.
Na een tijd kwamen we langs een verlaten huis: Majerus Farm een boer uit Luxemburg had daar in 18?? gewoond. Na 2 uur waren we op het eindpunt: Pyramid Bay, waar we prachtig uitzicht hadden op (onze berg van gisteren!) de Pyramid Mountain!
Na 3.45 uur zat deze tocht er alweer op. Het was opgehouden met zachtjes regenen, het goot, dus nu was het fijn even te kunnen schuilen bij het huisje van de parkeerplaats. Modderschoenen omruilen en droge sokken aandoen. We worden steeds slimmer en namen nu op de 7e wandeling eindelijk de juiste spullen mee!
Daarna weer de 35 km om uit het park te rijden. Ik heb er weinig van gezien want sliep vrijwel meteen.
Daarna weer inkopen voor ontbijt en lunch. Thuis alle natte spullen in de warme badkamer opgehangen.
Leon doet nu zijn dutje terwijl ik even verslag schrijf. We gaan zo aan de overkant eten.

Leon en Jose

Wij Leon en Jose reizen naar Canada. Van 1 - 25 juni 2013 rijden we met een huurauto door Britisch Columbia en Alberta. Het is de bedoeling in Vancouver te beginnen en via 8 adressen rustig naar Calgary te trekken. We willen vooral veel van het buitenleven, natuur en dieren genieten. Hopen ons wandelboekje, met lange tochten, goed aan te vullen. We houden het thuisfront op de hoogte via deze site. Waardoor ik meteen zelf alle ervaringen kan ordenen en al wat foto's kan laten zien.

Actief sinds 26 Mei 2013