route 99, 97 en 5 vanaf Whistler- Clearwater - Reisverslag uit Kamloops, Canada van Leon en Jose - WaarBenJij.nu route 99, 97 en 5 vanaf Whistler- Clearwater - Reisverslag uit Kamloops, Canada van Leon en Jose - WaarBenJij.nu

route 99, 97 en 5 vanaf Whistler- Clearwater

Door: Jose

Blijf op de hoogte en volg Leon en Jose

13 Juni 2013 | Canada, Kamloops

12 juni,
Vanmorgen ontbijt op de kamer, inpakken, berenfotootjes laten afdrukken en rijden: 10 uur weg, om 18 uur aangekomen in het Motel Dutch Lake.Clearwater.
Onderweg zagen we de temperatuur oplopen van 12 graden in Whistler tot 23 graden hier in Clearwater.
We hebben genoten van prachtige vergezichten, hoge bergen, mooie snelstromende rivieren en kreeken.
Pauze genoten aan een groot stuwmeer: Seton lake.
Groene dalen waar ook een spoorrails doorheen liep. Met heeel veeel wagons die ook nog dubbel op elkaar stonden! Die trein ging wel heel langzaam....Aan de overzijde aan de bosrand heb ik 2 maal een zwarte beer zien lopen, Leon heeft er 1 ook gezien maar hij moest uiteraard op de weg kijken.
Er groeide fel gele koolzaad op grote velden en de boeren waren met sproeien en hooien bezig. Daardoor heb ik heel veel gehoest en geproest gepuft en drankjes moeten nemen....
Ik heb overigens zelf al de derde lente dit jaar! Eerst de brem zien bloeien en tulpen en seringen open zien gaan in Turkije, daarna in NL en nu staat dat hier allemaal in bloei!
Dit Motel heeft ons een kamer op de begane grond toegewezen. We kunnen nu dus op ons gazon zitten met aan een kant uitzicht op het Dutch Lake en de andere zijde op een berg met sneeuwtop. Hier is die sneeuw veel zeldzamer dan in Whistler, hier zijn de bergen lager en kaler, minder naaldbomen, droger.
We willen morgen weer een echte hike maken dus gaan informatie vragen en daarna meteen lopen, hoop dat mijn adem dat een beetje wil toelaten....
We hebben bij de chinees hier op de andere hoek van dit kruispunt gegeten en onze ogen uitgekeken naar de geweldig lange vrachtwagens. Ik heb er een aantal op de foto gezet om aan de jongens thuis te wappen (whats-app)
Fotootjes in het verslag hierbij plaatsen lukt ook vanuit deze locatie niet helaas. De prachtige (beren) fotootjes zullen jullie dus nog even moeten missen.

Leon en Jose

Wij Leon en Jose reizen naar Canada. Van 1 - 25 juni 2013 rijden we met een huurauto door Britisch Columbia en Alberta. Het is de bedoeling in Vancouver te beginnen en via 8 adressen rustig naar Calgary te trekken. We willen vooral veel van het buitenleven, natuur en dieren genieten. Hopen ons wandelboekje, met lange tochten, goed aan te vullen. We houden het thuisfront op de hoogte via deze site. Waardoor ik meteen zelf alle ervaringen kan ordenen en al wat foto's kan laten zien.

Actief sinds 26 Mei 2013