Banff with showers - Reisverslag uit Canmore, Canada van Leon en Jose - WaarBenJij.nu Banff with showers - Reisverslag uit Canmore, Canada van Leon en Jose - WaarBenJij.nu

Banff with showers

Door: Leon

Blijf op de hoogte en volg Leon en Jose

20 Juni 2013 | Canada, Canmore

19 juni woensdag,
Vanochtend iets later opgestaan en toen lekker ontbeten.
Daarna, omdat het heel hard regende, in de grote en gezellige loge van ons hotel het verslag bijgewerkt en fotos bijgevoegd onder het genot van koffie en thee.
Daarna op onze kamer de laatste lunchvoorraad opgemaakt.
Daarna zij we naar Banff gereden. Het regende nog steeds.
In Banff hebben wij onze regenkleding aangedaan en zijn rond gaan lopen. Lijkt een beetje op de sfeer van Valkenburg. De plaatselijke Farmers Market, die op woensdag plaatsvindt, bezocht en hier glazen schilderijtjes (hoe krijgen wij die heel in Nederland) en kersen (zijn voor die tijd op). Vanwege de regen zijn we toen naar een museum gegaan, het Whyte Museum, waarin werd uitgelegd hoe de Rocky Mountains in kaart zijn gebracht. Dit museum bevatte ook mooie schilderijen van de Rocky Mountains.
Daarna zijn we door de regen naar het Banff Hot Springs Hotel gelopen. Dit hotel is door de Canadese Spoorwegen rond 1915 gebouwd om reizigers te trekken. Nu is het een zeer luxe hotel (ruim boven ons budget). Wel heel mooi en stemmig allemaal.
Na hier rondgelopen te hebben wilden we naar de Bows Falls lopen. Onderweg lag onder een boom een groot hert (Elk) die rustig bleef liggen toen wij langs liepen. Dus een aantal fotos gemaakt.
Daarna doorgelopen naar de Bows Falls, mooi maar we hebben indrukwekkendere gezien. Vervolgens terug gelopen naar het centrum (het regende nog steeds) en in een Steak-restaurant lekker gegeten. Daarna met de auto teruggereden naar ons hotel. Jose zit nu in de sauna van ons hotel terwijl ik dit verslag schrijf (eerlijk verdeeld, Jose heeft vrijwel alle vorige verslagen geschreven).

• 20 Juni 2013 - 19:35

Silke:

Mooie glasschilderijen, die wil ik ook wel!! Maar dat zal nu wel niet meer lukken...
    Nog veel plezier gewenst de laatste dagen!

Tags: Banff, Regen, Museum, Elk, Markt

Leon en Jose

Wij Leon en Jose reizen naar Canada. Van 1 - 25 juni 2013 rijden we met een huurauto door Britisch Columbia en Alberta. Het is de bedoeling in Vancouver te beginnen en via 8 adressen rustig naar Calgary te trekken. We willen vooral veel van het buitenleven, natuur en dieren genieten. Hopen ons wandelboekje, met lange tochten, goed aan te vullen. We houden het thuisfront op de hoogte via deze site. Waardoor ik meteen zelf alle ervaringen kan ordenen en al wat foto's kan laten zien.

Actief sinds 26 Mei 2013